Jack Reacher 6 – Livvakten (2011)

Författare: Lee Child

”Den f.d. militärpolisen Jack Reacher är en kringflackande ensamvarg. Han har inget jobb, inga ID-handlingar, ingen känd adress. Han har liftat österut till ett isande kallt Atlantic City med ett åldrigt syskonpar som spelar blues på sjaskiga barer runt om i landet. Han hänger på baren där de spelar och ser till att den skumme ägaren inte lurar dem på pengar, men funderar på att ta sig tillbaka till Kaliforniens behagliga värme. Men han hinner aldrig dit. En kvinna spårar upp honom och ger honom ett uppdrag. Hon ansvarar för livvaktsskyddet av vice-presidenten och vill testa säkerheten i sitt team. Reachers uppdrag blir att försöka bryta igenom de rigida säkerhetsåtgärderna i avsikt att lönnmörda vicepresidenten. Plötsligt befinner sig Reacher i maktens centrum i Washington i Secret Services slutna rum. Och för den uppgift som väntar honom behöver han allt sitt kunnande, all sin list och charm och sitt instinktiva men kontrollerade våld.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

livvakten

Recension: Jag har hittills läst väldigt hoppigt i serien men jag tycker Child håller samma standard vare sig man läser bok ett eller sexton. Reacher är one of a kind, känns ostoppbar när han väl har bestämt sig för något. Detta fallet lyckades jag inte lista ut själv, vilket är den bästa sorten. Man sitter på nålar fram till sista sidan. Sammanlagt får boken 4 av 5.

2 comments

  1. Kajsa says:

    Jag håller på att beta mig igenom serien om Reacher jag också. Gillar böckerna, de brukar underhålla men inte kräva alltför mycket av läsaren. Såna böcker behövs ibland. 🙂

Kommentera