I skuggorna de vandrar (2022)

Författare: Caroline Hurtig

“Rebeccas fru omkommer i en tragisk olycka och blir lämnad själv i deras nyrenoverade hus djupt inne i Dalslands skogar.

Sorgen är tung att bära och redan första natten efter olyckan märker hon att hon inte längre är ensam. De som vandrar i skuggorna är alltid närvarande.

Har sorgen drivit henne till vansinne? Eller är det något betydligt ondskefullare som livnär sig på hennes smärta?”

ISDV-low

Recension: Jag läser vanligtvis inte skräck men när Caroline skrev en skräcknovell blev jag nyfiken. Jag valde medvetet att läsa hela under dagen. Jag tycker mycket skräck mest är äcklig och inte läskig men så var inte fallet här. En bra spännande historia som jag inte kände mig allt för påverkad av, men när jag släckte lampan på kvällen tog jag en extra titt i mörkret… Sammanlagt får boken 4 av 5.

Tomtar (2022)

Författare: Wil Huygen

“Visste du att tomtar är sju gånger så starka som människor? Eller att tomtepar alltid får tvillingar? Nu får du chansen att lära dig allt du någonsin velat veta om dessa hemlighetsfulla små varelser som lever under jorden.
Tomtar är nämligen holländaren Wil Huygens vetenskapliga observation av tomtarnas kultur och levnadsvanor. Boken täcker allt från tomtars anatomi, utbildning och arkitektur till deras relationer till andra mytiska väsen, med verklighetstrogna illustrationer av Rien Poortvliet.
Boken blev en omedelbar klassiker när den gavs ut första gången och har sålt i över en miljon exemplar världen över. En perfekt julklappsbok för både stora och små.”

9789180239950_200x_tomtar_kartonnage

Recension: Den här boken innehåller verkligen ALLT om tomtar. Jag har haft så roligt när jag har läst. Det är så många detaljer och det finns en hel del fina bilder. Jag har lärt mig saker jag aldrig skulle få för mig att leta efter(som tomtens toalettvanor). Jag älskar tomtar och fyller hela lägenheten till jul. Är du lika fascinerad av tomtar som jag, så är det här boken för dig. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

Det här inlägget tillhör Böcker.

Oktober sammanfattning

Ond magi av Zelda Falköga ♥♥♥/5

Kalle Ankas Halloween 2022 ♥♥♥♥/5

Sagan om den lilla gråsparven av Jonas Gardell ♥♥♥/5

I händelse av min död (en manual) av Lena Philipsson ♥♥♥/5

Havsfödd av Lovisa Wistrand ♥♥♥½/5

Höstlov över Jönköping av Gabriella P. Kjeilen ♥♥♥♥/5

 

Det här inlägget tillhör Vardag.

Stora krumelur-quizboken: 509 frågor om Astrid Lindgrens böcker, filmer & tv-serier (2022)

“Vem hissar Emil upp i flaggstången? Hur många dagar klarar man sig utan snus enligt Pippi? Vad heter landet som Skorpan och Jonatan hamnar i efter Nangijala? I vilken novell möter vi Herr Liljonkvast? Och vem är det egentligen som stoppar en ärta i näsan?

Stora krumelur-quizboken är en fullspäckad, illustrerad quizbok med över 500 frågor i olika svårighetsgrader om Astrid Lindgrens böcker, filmer och tv-serier – från det enklaste till det allra filurigaste. Det är med andra ord en bok för hela familjen och för alla åldrar.
Så korka upp sockerdrickan, fäll upp paraplyet och tjut ut ditt bästa vårskrik: Det är dags för årets stora quiz-tabberas. Klara, färdiga, killevippen!”

9789180237857_200x_stora-krumelur-quizboken-509-fragor-om-astrid-lindgrens-bocker-filmer-tv-serier_haftad

Recension: Vi har gjort quiztävlingar här hemma och jag kunde mycket mindre än vad jag trodde. Astrid Lindgren har skrivit så otroligt många böcker. Jag har läst en hel del men långt ifrån alla. Pippi och Madicken var mina favoriter som mindre. Trots att jag har läst om många böcker senaste året så är det många namn och ord som inte sitter. Jag tycker alltid det är kul att prova sina kunskaper. Får ändå säga att jag är nöjd med mitt resultat. Det finns olika svårhetsgrader så läs på innan ni kör den svåraste!

Recensionsexemplar från Modernista

September sammanfattning

Hotel Transylvania graphic novel vol.1: Kakieland katastrophe av Stefan Petrucha ♥♥♥/5

The knights and the best quest av Kaye Umansky ♥♥♥/5

Donlad Duck: vivious cycles av Romano Scarpa  ♥♥♥½/5

Ida och Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren ♥♥♥♥/5

Witch for a week av Kaye Umansky ♥♥♥♥/5

It’s Scooby time! av Sholly Fisch ♥♥♥/5

Dinosaur philosophy av James Stewart ♥♥♥♥♥/5

Det här inlägget tillhör Vardag.

Erlebniswelt – Seiffen

En liten bit utanför hantverkstaden Seiffen ligger Erlebniswelt. Vi åkte hit för att åka deras rodelbana. Vi köpte 6 åkturer för ca 150 kr, vilket blev 2 åk var. Man kan åka ensam eller vara två. Man åker ca 200 meter rakt upp först innan banan ner börjar. Banan består av 15 svängar och man väljer själv vilken hastighet man åker i(bromsen sköter man själv). Jag tycker det var riktigt kul att åka. Första gången kändes mer som ett test, vi var lite försiktiga av oss. Andra gången körde vi fortare. Har man vägarna förbi rekommenderar jag att man provar. Området består av flera aktiviteter men detta var det enda vi provade.

För mer information om öppettider och aktiviteter, se här.

received_33922233500634720220531_12411620220531_124452

Dinosaurs – 10 things you should know (2021)

Författare: Dr Dean Lomax

“Travel back to the prehistoric world and discover the most fascinating parts of the lives of Earth’s most awe-inspiring creatures – the dinosaurs. Dr Dean Lomax brings these prehistoric creatures to life in ten bite-sized essays, written for people short on time but not curiosity. Making big ideas simple, Dean takes readers on a journey to uncover what makes a dinosaur a dinosaur, what dinosaurs ate, how they evolved, what caused them to go extinct, and more! Perfect for anyone fascinated by the dinosaur exhibits at museums, palaeontology and fans of Jurassic Park.”

9781841884943_200x_dinosaurs

Recension: Jag kan ofta tycka att faktaböcker kan bli lite för tråkiga och intensiva. Att det är för mycket information att ta in på en gång. För läser jag en faktabok vill jag ha lärt mig massa nytt när jag slår ihop boken. Dr Lomax har lyckas skriva på ett lättläst och humoristiskt sätt. Jag har aldrig ifrågasatt hur verklighetsbaserat allt man ser på film egentligen är, så mycket nytt har jag lärt mig.  Redan som barn såg jag t.ex. Landet för längesedan och inte tänkte jag på att det fanns dinosaurier som egentligen existerade med flera miljoner år emellan. Vill du ha en lätt introduktion till dinosaurernas värld är denna boken perfekt. Sammanlagt får boken 4 av 5.

A clock of stars 1 – The shadow moth (2020)

Författare: Francesca Gibbons

“Imogen should be nice to her little sister Marie. She should be nice to her mum’s boyfriend too. And she certainly shouldn’t follow a strange silver moth through a door in a tree.
But then… who does what they’re told?

Followed by Marie, Imogen finds herself falling into a magical kingdom where the two sisters are swept up in a thrilling race against time – helped by the spoiled prince of the kingdom, a dancing bear, a very grumpy hunter… and even the stars above them.”

a-clock-of-stars-the-shadow-moth

Recension: Vilken underbar magisk resa den här boken har varit. Allt hänger verkligen ihop när man kommer till slutet. Äventyr, vänskap, magiska varelser, monster och tjuvar. Det finns en härlig mix av allt.

Jag har sett att det står 6-9 år på boken men skulle personligen inte rekommendera den till någon som är sex år gammal. Boken innehåller en del “hemskheter”.  Jag vet att jag fick höra t.ex. Bröderna Lejonhjärta tidigt och det är något jag gärna hade väntat med. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

 

Drakens dotter 2 – Viljornas krig (2018)

Författare: Ulrica Edvinsson Sundin

“Rexmond har tagit Drokina till Drakdemonernas rike där hon hålls inlåst mot sin vilja. Mark har – efter att han hävdat att det finns demoner i skogen – låsts in på stadssjukhusets psykiatriska avdelning där han börjar ifrågasätta allt han vet om världen. Rachel och Nicki kommer till hans undsättning, men måste samtidigt se till att hålla både sig själva och honom gömda från drakdemonerna. De gör sitt bästa för att rädda Drokina samtidigt som mer av deras trasiga förflutna kommer tillbaka till ytan.”

9789198354652_200x_viljornas-krig

Recension: Gänget är tillbaka i en andra del och det är lika mycket attityd då som nu. Min favoritdel har varit att följa Damien. Dom andras historier har varit stillastående medan hans ändå har fått historien att fortsätta. Drakdemonerna är inte så intressanta för mig längre utan nu vill jag veta mer om vampyrerna som drar i trådarna. Även trollet vi möter i berättelsen skapar mystik och gör att jag vill veta mer. Förhoppningsvis kommer jag att få mina svar i del tre. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Ulrica Edvinsson Sundin

Augusti sammanfattning

Louise av Mikaela Bley ♥♥♥♥/5

Kalle Ankas pocket 500 ♥♥♥♥/5

The shadow moth av Francesca Gibbons ♥♥♥♥½/5

Dinosours: 10 things you should know av Dr Dean Lomax ♥♥♥♥/5

Viljornas krig av Ulrica Edvinsson Sundin ♥♥♥♥/5

 

Det här inlägget tillhör Vardag.