Augusti sammanfattning

Spegelmannen av Lars Kepler ♥♥♥♥/5

Penguins of Madagascar volume 1 ♥♥♥/5

New suicide squad: volume 3 – freedom ♥♥♥/5

Innan natt blir dag av Sheila O’Flanagan ♥♥♥/5

Mysteriet med den försvunna guldskatten av Anna Ihrén ♥♥♥♥/5

Bergtagen av Camilla Sten ♥♥♥♥♥/5

En virrig pirrig vår av Annika Billberg ♥♥♥½/5

Alicias val av Frida & Linnea Malmberg ♥♥♥♥/5

Det här inlägget tillhör Vardag.

Tutte Brödsmula och Kalle Humla 3 – En pirrig virrig vår (2019)

Författare: Annika Billberg

“Lisa och hennes storebror Lukas åker till farmor och farfar över påsken. Det blir ett hisnande äventyr när farbror Hennings stora hemlighet i godisaffären riskerar att avslöjas. Lisa och hennes små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla gör så klart allt de kan för att stoppa det, vilket bland annat innebär att smyga på arga tanten Agda och hennes läskiga katt Mister French. Ibland måste man faktiskt göra svåra saker för att stå upp för sig själv och sina vänner.”

en-virrig-pirrig-var

Recension: Jag har läst serien i fel ordning och denna boken innehöll lite spoiler från del 2, något som kanske inte var så bra för mig, då det är den delen jag har kvar att läsa. Annars är En virrig pirrig vår lika charmig som dom andra böckerna jag har läst i serien. Söta bilder, roliga karaktärer och små äventyr. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Innan natten blir dag (2015)

Författare: Sheila O´flanagan

“Carlotta OKeeffe är lyckligt förlovad och ser fram emot sitt stundande bröllop. Hon har framtiden utstakad för sig, både på det privata planet och när det gäller hennes hektiska yrkesliv. Kanske får Chris inte hennes hjärta att klappa varje gång hon ser honom, men det är väl naturligt att känslorna svalnar litegrann efter ett tag?
Och så, under en resa till Sevilla, stöter Carlotta ihop med Luke Evans. Luke krossade hennes hjärta för så många år sedan att hon nästan lyckats övertyga sig själv om att hon hade glömt honom. Nu är han ingen pojke längre, utan en snygg och spännande man. Och han kan förklara vad som hände den där dagen för så länge sedan. Plötsligt är Carlotta inte säker på någonting längre. Förutom att det beslut hon fattar nu kommer att påverka resten av hennes liv.”

innan-natt-blir-dag

Recension: Innan natt blir dag började väldigt lovande men mot slutet av boken var Charlotta och jag inte riktigt överens längre. Hon och jag ser helt olika på relationer och hur man ska agera som väninna åt någon. Helt okej underhållning men ingen historia som kommer stanna kvar hos mig. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Alicias val (2020)

Författare: Frida & Linnea Malmberg

“Romance i maktens korridorer. Nöjesreportern Alicia Johansson får sitt livs chans när Aftonpressen skickar henne till vinterns stora politiska möte, Folk och försvar. Hon hoppas att detta blir starten på en ny journalistisk karriär, bortom ytliga kändismingel. På väg upp till konferensen blir Alicia först på plats vid en bilolycka. Det är det politiska stjärnskottet tillika playboyen Max Horn som har krockat. Attraktionen är omedelbar. Men när Alicia börjar granska Max mentor, hälsoministern Hans Tessin, blir det tydligt att en journalist och en politiker inte har någon framtid ihop. Ändå kan de inte sluta tänka på varandra … Vad är viktigast, kärlek eller karriär?

alicias-val

 Recension: Svårt att inte gilla Max och Alicia. Dock mycket lättare att tycka illa om Michaela. Den typen av människor driver en smått till vansinne. Alicas val är ändå en spännande bok. Det är lätt att fastna i storyn. Det är ett högt tempo och inga långtråkiga partier, det händer ständigt något där Alicia är. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Mysteriet med den försvunna guldskatten (2021)

Författare: Anna Ihrén

“Sommarlovet har börjat. Stellas pappa har skickat sin chaufför Ross för att köra henne till paradisön Smögen, där hon ska tillbringa sommaren. Grannfrun Signe ber Stella att visa hennes nya sommarbarn runt på ön. Det visar sig vara John, tekniknörden från Stellas skola.

En dag får Stella läsa ett gammalt brev som handlar om en försvunnen guldskatt som förbryllat Smögenborna i snart 200 år. När Stella och John åker ut med båten hamnar de mitt i en skattjakt. Plötsligt befinner de sig i ett äventyr av lömska dykare, bortsprungna katter och en stulen, mycket värdefull, ring.

De bestämmer sig för att starta Smögens första detektivbyrå, Stellas & Johns detektivbyrå. Fallen de åtar sig tar med dem på farliga uppdrag som till och med blir en kamp på liv och död. Kommer de att hitta fartyget Sankt Annas försvunna skatt? Och kommer de att lyckas lösa något av fallen?

Första boken om Smögendetektiverna Stella och John baserar sig på delvis sanna berättelser om fartyget Sankt Annas skatt som sjönk i en förfärlig höststorm 1837. Boken utspelar sig i ett somrigt Bohuslän bland fiskarstugor, rosa klippor och blått hav. Men bakom idyllen finns hemligheter gömda och mysterier att lösa.”

mysteriet-med-den-forsvunna-guldskatten

Recension: Det finns många mysterieböcker för barn och jag tycker Stella och Johans detektivbyrå håller hög klass. På kort tid får dom många mysterium att lösa. Både Johan och Stella är väldigt självständiga och företagsamma för att inte vara så gamla. Att leta efter skattkartor går aldrig ur tiden. Det ska bli spännande att se hur det går för våra detektiver i nästa bok. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från LB förlag

Järvhögatrilogin 1 – Bergtagen (2020)

Författare: Camilla Sten

“En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Julia, som går på ortens gymnasium, deltar i sökandet först av ren tristess, men snart blir hon alltmer indragen. Det visar sig snart att det inte är första gången en ung pojke från skolan har försvunnit ut i skogen för att aldrig mer återvända.”

bergtagen

Recension: Jag har tittat på den här serien ett tag, den har dykt upp i mitt Instagramflöde under året. Nu har jag äntligen läst första boken på mindre än ett dygn och jag har varit besatt. Och smått rädd för att titta ut i mörkret. Oftast när man fastnar i spännande böcker som det här så lever man i deras värld, inte sin egen. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Yoump, Arninge

Yoump har fler anläggningar runt om i landet men vi var och besökte den som ligger i Arninge. Jag har inte hoppat studsmatta sedan jag var liten så det här var sjukt kul. Jag märkte att det var mer ansträngande än förväntat. Jag tog lätt på det medan min syster var förberedd med idrottskläder, hon gjorde det smartaste valet. Rekommenderar stark att ha med vattenflaska. Man kan boka en timme eller längre om man orkar. Varje timme startar var 30:e minut och man får ett band som visar vilken man tillhör. Det krävs att man har speciella strumpor så är det ditt första besök kommer du behöva köpa till det. Jag är väldigt glad att vi var där när det inte var så mycket folk. Skönt att inte vara på väg att hoppa på folk för mig som inte har hundra procent koll på alla kroppsdelar.

Mer information hittar du Här.

20210722_165630

Nordens ark

Nordens ark ligger en bit utanför Uddevalla. På denna djurpark är fokus på utrotningshotade djur och deras framtid. Det är mycket natur och jag upplevde det mer som att vara ute i skogen på promenad än att vara i en djurpark. Vilket antagligen är bättre för djuren. Jag gick runt slingan två gånger när jag var där för jag fick inte se speciellt mycket djur på första. Det andra varvet gav bättre utdelning. Matutbudet är begränsat men som jag upplevde det hade dom flesta barnfamiljer med sig egen matsäck. Terrängen går mycket upp och ner så jag rekommenderar promenadvänliga skor.

Lättast hit kommer du med egen bil men det går även en buss. Mer information om Nordens ark finner du Här.

20210708_113858

20210708_130526

20210708_124507

New Suicide squad: volume 3 – Freedom

“Task Force X team members Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang, Black Manta and Parasite are killers being given a chance to do good for the U.S. government…not that they have a choice. One step out of line and their handler, Amanda Waller, can set off their surgically implanted bombs. But if they play along, this “Suicide Squad” might just be their shot at redemption.
 
When Waller discovers that Task Force X is being manipulated by a shadowy corporate conspiracy, she decides to take her team off the grid. Now, without their bombs to keep them in check, the only thing keeping the world’s worst heroes from becoming full-blown villains again is their desire to see justice served.
 
Will that be enough to keep Waller’s former prisoners from killing their jailer?”

B01IO3Y5N2.01._SCLZZZZZZZ_SX500_

Recension: Jag tog en chansning när jag köpte massa tecknade serier vid en utförsäljning. Jag är positivt överraskad då jag fann den här delen underhållande. Lite jobbigt är det att man behöver fler nummer för att få hela historien. Eller jag tror åtminstone det men det stod inget fortsättning följer. Första delen är hela men dom två andra kortare historierna känns som det finns en del 2 på. Hur som helst, kul att prova något nytt.

Penguins of Madagascar – volume 1 (2015)

Författare: Matthews Alex & Fereyra Lucas

“The Penguins of Madagascar is a spin-off of the Madagascar films. The series follows the adventures of four penguins: Skipper, Rico, Kowalski, and Private, who perform various paramilitary-like missions to protect their home in the Central Park Zoo. The penguins often have to deal with problems caused, or made worse, by King Julien XIII (a ring-tailed lemur), Maurice (an aye-aye), and Mort (a mouse lemur).”

penguins-of-madagascar-volume-1

Recension: Jag har tydligen sett filmerna för många gånger för jag kunde höra pingvinernas röst i huvudet när jag läste. Pingvinerna är underhållande så gillar du dom i filmerna kommer du även gilla dom som serie(tror jag). Sammanlagt får boken 3 av 5.