Peppa pig – Goodnight Peppa (2017)

“It’s time for bed but Peppa and George are absolutely, definitely, not even a little bit tired in this delightful brand new picture book. A bedtime story from Granny Pig, Grandpa Pig, Daddy Pig AND Mummy Pig should send them to sleep . . . Shouldn’t it? This picture book story is perfect for reading at bedtime, playtime and over and over again!”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9780241294048_200x_peppa-pig-goodnight-peppa_kartonnage

Recension: Jag kan förstå att Goodnight Peppa går hem hos de små. Det är en hel del bus. Och i detta fall får man nog konstatera att mamma är bäst på nattning. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Vinterdrottningen (2019)

Författare: Sara Dalengren

“Is möter eld i en bitterljuv saga om skuld och oväntad kärlek.
Vilse i den mörka vinterskogen, är Eldar och hans lillasyster utlämnade åt kyla och rovdjur. När den oväntade räddningen kommer är det nästan för sent.
Men allting har ett pris och Eldars överlevnad får konsekvenser.”

48335644._SY475_

Recension: Det finns en scen i Narnia där Edmund möter häxan i en släde och det är helt vit omkring dom. Exakt den miljökänslan som jag fick när jag såg filmen fick jag när jag började läsa Vinterdrottningen. Novellen är väldigt fint skriven och miljön för mig blev väldigt levande. Eldars resa är både vacker och sorglig. Vinterdrottningen är skriven så man upplever den som en gammaldags klassisk saga. Sammanlagt får novellen 4 av 5.

If you find me (2014)

Författare: Emily Murdoch

“What happens in the woods, stays in the woods…Carey is keeping a terrible secret. If she tells, it could destroy her future. If she doesn’t, will she ever be free? For almost as long as she can remember, Carey has lived in a camper van in the heart of the woods with her drug-addicted mother and six-year-old sister, Jenessa. Her mother routinely disappears for weeks at a time, leaving the girls to cope alone. Survival is Carey’s only priority – until strangers arrive and everything changes …”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

20810072._SY475_

Recension: Jisses, vilken historia. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig och boken slutade aldrig att förvåna mig heller. Carey är en otroligt stark människa och hennes liv har varit ett rent helvete. En riktigt spännande bok som jag är väldigt glad att jag plockade på mig i en liten bokaffär i Tyskland. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Alfons och hemlige Mållgan (1976/2013)

Författare: Gunilla Bergström

“Mållgan är Alfons hemlige vän som kommer precis när Alfons vill. Han är så hemlig att bara Alfons kan se honom. En dag vill Mållgan leka, och då gör de något som är förbjudet – de lånar pappas finaste pipa. Och plötsligt är pipan borta! Vart tog den vägen? Och vad ska pappa säga?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789129665536_200x_alfons-och-hemlige-mallgan_kartonnage

Recension: Jag har inte så många minnen från Alfons och min uppväxt. Jag vet att vi har läst dom hemma men det enda jag kommer ihåg är; jag ska bara. När jag som vuxen nu läste boken tillsammans med barn förstår jag inte alls grejen längre. Jag vet att boken är gammal och att man inte tänkte på samma sätt men jag kan inte riktigt släppa att det är ett barn som letar efter sin pappas pipa. För mig blev historien ett barn som letar efter pappas pipa, pappa får nikotinabstinens och blir sur, pipa kommer fram och han röker inomhus. Men jag har helt förståelse att man som barn antagligen inte alls tänker så. Just den här Alfons boken kommer inte hamna högt upp på min lista.

The dog who lost his bark (2019)

Författare: Eoin Colfer

“A warm, uplifting story for young readers about a boy and his dog and the power of music to heal; a first-time collaboration from two Irish Children’s Laureates. Patrick has been desperate for a dog of his own for a long as he can remember – and this summer, with his father away, he longs for a buddy more than ever. In his short doggy life, Oz has suffered at the hands of BAD PEOPLE. Somewhere out there, he believes, is an AWESOME BOY – his BOY. Maybe when they find each other he will learn to BARK again…”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9781406386622_200x_the-dog-who-lost-his-bark_haftad

Recension: Det här är en så fin historia, jag faller för nästan allt som har med hundar att göra. Lite sorglig men med ett väldigt fint slut. En bok om vänskap, mod och att våga hoppas och lita på att saker kan bli bättre. Boken är även fylld med fina illustration på Oz. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Glad – Finn lyckan i vardagen och släpp kraven på perfektion (2019)

Författare: Fearne Cotton

“Din nyckel till ett mer glädjefyllt liv!

Att hitta lyckan handlar inte om att bestiga några enorma mentala berg, utan om små steg som gör stor skillnad.

Den brittiska författaren och tv-stjärnan Fearne Cottons Glad: Finn lycka i vardagen och släpp kraven på perfektion är fullspäckad med kunskap hämtad från legitimerad expertis, såväl som enkla kom-ihåg-råd. Boken innehåller också en mängd praktiska övningar och en smart utformad arbetsbok som hjälper dig att starta dagen på bästa sätt.

En lättillgänglig och inspirerande guide för dig som vill låsa upp nyckeln till ditt inre välmående.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188681966_200x_glad-finn-lycka-i-vardagen-och-slapp-kraven-pa-perfektion_haftad

Recension: Jag älskar den här boken. Jag blir glad bara av att titta på den. Fearne Cotton delar med sig av egna upplever, hennes vänner berättar sina tips och det finns en hel del lätt övningar att göra själv. För mig har det varit perfekt att få en liten spark i baken av boken och jag har börjat fokusera mer på att vara glad. Något som i praktiken känns enkelt men ändå så svårt vissa gånger. Jag ser mycket fram emot att läsa Lugn och Tyst och jag hoppas innerligt att jag ska kunna skapa ett tyst lugnt men glatt inre i denna kaotiska värld. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Mima Förlag

Paris. Kärlek. Ost. (2019)

Författare: Victoria Brownlee

“Ella är fylld av förväntan inför kvällen. Hennes pojkvän sedan åtta år tillbaka ska bjuda henne på middag, och hon anar att det här är kvällen då han äntligen kommer att ställa den stora frågan. Men middagen leder istället till ett fruktansvärt uppbrott. Med ett brustet hjärta och en 30-årsdag som närmar sig i all hast bestämmer sig Ella för att lämna Melbourne och flytta till Paris, staden som hon tillbringat en del tid. En tid då hon var en annorlunda och mer äventyrlig person.

I Paris får hon jobb som diskare på ett café. Ostälskare som hon är besöker hon ofta kvarterets ostbutik. Butikens ägare Serge bistår gärna med råd angående vilka ostar som kan tänkas falla henne i smaken. Det är tydligt att han har ett gott öga till henne, men han är inte riktigt hennes typ. Under ett av deras kvicka meningsutbyten antar Ella ett oväntat vad – hon måste äta en ny sorts ost varje dag.

Ella möter även den attraktiva fransmannen Gaston som försörjer sig som matkritiker. Han är alla kvinnors franska dröm, han bjuder henne på fina middagar och utsökt vin.

När årstiderna skiftar inser Ella att det inte räcker att frossa i episka mängder med ost för att vara en sann parisiennare – hon måste även lära sig att föra sig, äta och älska som en sådan om hon verkligen vill smälta in.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176972090_200x_paris-karlek-ost_haftad

Recension: Mysig och lättläst historia om en kvinna som verkligen ÄLSKAR ost. För är det något i boken som beskrivs med passion så är det osten. Själv är jag inte lika förtjust i just ost men Paris är underbart och jag kunde känna hur jag själv strosade runt på gatorna. Boken passar för dig som vill läsa en feelgood utan för mycket spänning och överraskningar. En lättkärlekshistoria som är ganska förutsägbar men underhållande. Det enda som störde mig i boken är att det finns för många stavfel, saknas ord och står honom istället för henne på ett ställe. Detta gjorde att jag fick läsa om en del meningar för att förstå dom.

Recensionsexemplar från Hoi

Motståndstrilogin 3 – Verkanseld (2019)

Författare: Louise Boije af Gennäs

“Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.   

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.”  

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

verkanseld

Recension: Då var Motståndstrilogin slut. Första boken var jag helt uppslukad i och andra tappa mig en bit in. Med dom två läsupplevelserna i bagaget var jag vaksamt förväntansfull inför tredje och sista delen. Verkanseld är spännande men jag blev förvirrad av allt det politiska och hade svårt för Sara. Hon råkar ut för så mycket under kort tid och det känns inte rimligt. Grundhistorien är riktigt bra så den köper jag men utvecklingen med alla personer som är inblandade är jag tveksam till. Jag är glad att jag har läst ut alla och fått veta hur det egentligen ligger till, trots att böckerna och jag till sist inte klickade.

Recensionsexemplar från Modernista

Dolken från Tunis (2019)

Författare: Agatha Christie

“Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga … som skyldiga.

När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk­tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd. 

Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar.

Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal­jen som hans små grå celler uppfattat.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dolken-fran-tunis

Recension: Bokförlaget Bookmark har de senaste åren gjort nyutgåvor på klassiska Agatha Christie gåtor. Dolken från Tunis är den första berättelsen av Agatha där jag har lyckats klura ut vem som är den skyldiga innan det avslöjas. På något sätt gjorde det mig både nöjd och besviken. Agatha Christie har skrivit många genomtänkta historier och Dolken från Tunis är bra, men kommer inte hamna som en av toppfavoriterna. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionexemplar från Bookmark förlag

Krönikan om Jarmaland – Slaget om Salajak (2018)

Författare: Johan Theorin

“I fjällborgen Salajak vaknar det kungliga hwitergardet och sträcker ut sina lädervingar efter den långa vinterdvalan. Ristin och de andra i gardet flyger upp över Salajak för att välkomna de hundra hwiterkrigare som återvänder hem från människornas värld med kött. Färskt kött … Samtidigt rymmer de tre bröderna Egg från sin småländska gård för att ansluta sig till krigshären som ska stoppa hwitrernas illdåd. Mellanbrodern Niklis vill bli knekt och storebrodern Samuel, dråparen, har en dröm om att bli riddare. Lillebrodern Jöran vill mest att bröderna ska återvända hem, innan fru Död möter dem alla.

Runt krigshären som tågar mot fjällen i norr sammanflätas olika öden, och oundvikligen dras de mot den bottenlösa avgrund bortom Salajak där Hel härskar – Jarmaland. En värld av mörker och is.

Följ med på ett äventyr i 1300-talets Sverige. En tid fylld av krig och maktkamp och där hwitrer, feer och lindormar var lika verkliga och farliga som digerdöden. En blivande fantasyklassiker i historisk tappning. Slaget om Salajak är den första delen i serien “Krönikan om Jarmaland” som kommer att bli en kvartett.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163899164_200x_slaget-om-salajak_kartonnage

Recension: Det här var så mycket bättre än jag hade tänkt mig. Jag trodde ju att boken skulle vara bra, annars hade jag inte köpt den men den översteg mina förväntningar. Det är spännande att följa både brödernas resa och hwitrer. Att ha båda sidorna av en historia gav berättelsen ett bättre djup och ett större engagemang för karaktärerna. Jag ser fram emot att få läsa de kommande böckerna i serien. Jag undrar hur det ska sluta för alla och vad det är som gömmer sig i mörkret. Sammanlagt får boken 4 av 5.