Och varje morgon blir vägen hem längre och längre (2017)

Författare: Fredrik Backman

”Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

och-varje-morgon-blir-vagen-hem-langre-och-langre

Recension: Fredrik Backmans sätt att skriva gör att var enda mening framkalla massor av känslor. Jag vet ingen annan författare vars ord sätter sig så djupt. En kort historia om att säga farväl till någon som står en nära. Jag hade velat att boken var längre, fått lära känna karaktärerna bättre. Men jag ser det som ett tecken på att Backman ännu en gång har fått mig att bli kär i en massa sammansatta ord. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Läggdags (2017)

Författare: Sandol Stoddard

”En hjärtvärmande godnattsaga om två björnar: Liten och Stor. Rytmen i den här vackra berättelsen vaggar en till sömns, medans de färgglada illustrationerna ser till att drömmarna blir söta. Liten är den fantasifullaste björn du har stött på! Sandol Stoddard är en klassisk amerikansk barnboksförfattare som har nattat generationer. Nu illustreras hon på nytt med stor förmedlad glädje av Susanna Winkiel.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

laggdags

Recension: Sagan är jättegullig men det som gör att jag fastnar för boken är alla söta bilder. Jag älskar sagor med djur och fördelen är att denna typ av berättelse är tidlös. Jag kan tänka mig att Läggdags är perfekt för alla småbarn som gillar att man läser medan de tittar på bilder och pekar ivrigt. Sammanlagt får boken 5 av 5.

The tales of Beedle the Bard (2017)

Författare: J.K Rowling

I trollkarlsvärlden växer barn inte upp med sagor om Rödluvan eller Askungen. The tales of Beedle the Bard innehåller 5 klassiska magiska historier som finns i alla trollkarlshem. Alla historier lika kända som Törnrosa är för mugglarbarn. Denna utgåva innehåller Dumbledores anteckningar efter varje saga.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9781408883099_200x_the-tales-of-beedle-the-bard_haftad

Recension: Jag älskar sagorna men det bäst tycker jag ändå är Dumbledores kommentarer. Flera gånger skrattade jag högt medan jag läste. Sista och mest välkända sagan är om de tre bröderna och att läsa den ger mig nostalgisk gåshud från Harry Potter och dödsrelikerna. Den här boken är ett måste för alla HP fans. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Strong looks better naked (2016)

Författare: Khloé Kardashian

Khloé Kardashian är ett välkänt ansikte i media. Tillsammans med sin familj kan man följa henne i olika tv-serier. Det här är Khloés resa ut hennes synvinkel och hur man gör sig själv stark, både fysiskt och mentalt. Boken är uppdelar i olika delar för body, food och mind. Som läsare får du ta del av bland annat Khloés syn på träning, jobb, förhållanden och vikt.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9781471156472_200x_strong-looks-better-naked_haftad

Recension: Det här är någon slags blandning mellan en biografi och träningsbok. Khloé berättar både om händelser i livet som har format henne samtidigt som hon pratar om träning, vad man ska äta och hur man bygger upp ett starkt psyke. Det är inga direkta träningsövningar i boken men den innehåller en del recept. Jag gillade boken och tog mig snabbt igenom den. Hon är väldigt driven som person och jag blev inspirerad av hennes glöd. Sen är vi kanske inte fullkomligt överens om andra påstående. Som att hon inte tillhör de tjejer som är lättklädda. För mig känns det som att det är det systrarna Kardashian ungefär är känt för(jag menar boken innehåller ju massor av lättklädda bilder). Det är helt upp till var och en och jag vill inte vara dömande men det är bra att vara realistisk. Sedan skriver hon att hon är en väldigt privat person samtidigt som hon berättar att 90 procent av hennes liv filmas. Jag tror riktigt privata människor har en annan syn på saken. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Endgame 3 – Striden (2017)

Författare: James Frey

”Sedan Kallelsen har tolv utvalda tonåringar, ”Spelare”, kämpat mot varandra för att hitta tre uråldriga nycklar. Nycklarna som krävs för att rädda sitt eget folkslag från jordens undergång, medan de andra spelarnas släkten kommer att utplånas för all framtid. Två av nycklarna har nu hittats, men flera av spelarna har betalat med sina liv. Endast de starkaste är kvar.
Dessutom närmar sig slutet snabbare än någon av dem trott. Endast tre dygn, 72 timmar, är kvar innan den väldiga meteorit som ”skaparna” sänt mot jorden, slutgiltigt förintar världen så som vi känner den.
Några spelare kämpar fortfarande för att vinna spelet, andra ser fram emot världens undergång när allting kommer ta slut.
Men en handfull spelare har börjat tvivla på sitt uppdrag. Vilka är dessa ”skapare” vars order de lyder blint? Kanske är de inte gudar, utan dödliga precis som människosläktet?
Men för att stoppa undergången krävs en revolt, ett uppror mot hela Spelet. Hela ödet!
Och det är långt ifrån säkert att det ens går att hejda undergången.
Det enda som är säkert är att skaparna kommer göra allt för att kväsa upproret.
Det är mänsklighetens sista krig.
Det här är striden.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163890079_200x_endgame-striden

Recension: Jag har känslomässigt slut efter att ha läst ut Endgame. Det känns inte som jag riktigt kan reda ut vad jag känner. Många av spelarna är egentligen varken onda eller goda. De har bara tränats till att vara dödliga vapen, vilket i säg kan ses som ont men i själva historien får det en annan roll. Intensiv och brutal som de två första fast på något sätt har jag lyckats vänja mig(?!) och upplever inte allt lika stark. Sammanlagt får boken 4 av 5.

The maze runner 3 – I dödens stad (2016)

Författare: James Dashner

”De har tagit ifrån Thomas allt: hans vanliga liv, hans minnen och nu hans enda vänner. Världen är full av kaos och han har skaffat sig övermäktiga motståndare. Men Thomas fiender vet inte att han har fler minnen av sitt tidigare liv än de tror. Han minns tillräckligt mycket för att veta att man har ljugit för honom. Tillräckligt mycket för att göra uppror.
Thomas överlevde labyrinten. Han överlevde vansinnets öken. Han är redo att ge vad som helst för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara det som slutligen krossar honom.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

maze-runner-i-dodens-stad

Recension: Om jag var nervös på slutet? JA! Jag trodde inte att jag brydde mig riktigt så mycket om personerna i boken som jag faktiskt gjorde. Otroligt spännande och intensivt ända till sista sidorna. Visst kan böckerna bli lite upprepande med den ena prövning efter den andra av WICKED men jag är ändå väldigt nöjd med serien som helhet. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Livets och dödens villkor (2015)

Författare: Belinda Bauer

”Unga kvinnor terroriseras i trakten kring kustorten Limeburn i sydvästra England. Tioåriga Ruby Trick följer med sin arbetslöse far, John, på nattliga bilfärder för att beskydda dem och jaga vad som snart visar sig vara en mördare. Samtidigt tycks havet anstränga sig till det yttersta för att sluka den lilla byn, som från andra hållet hotas av den vilt växande skogen. Livets och dödens villkor är en kusligt närgången psykologisk thriller om kärlek och kolsvart destruktivitet, sedd med en tioårig flickas obrottsligt lojala, vettskrämda blick.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

livets-och-dodens-villkor

Recension: Trots att man ganska tidigt förstår vem det är som är förövaren så vill jag läsa färdigt och jag är imponerad att Belinda håller mig intresserad ända till sista sidan. Historien flyter på bra och det går att sträckläsa stora delar av boken utan att bli uttråkad. Jag hade kanske velat ha lite mer mystik i själva historien. Som tur är räddar miljöskildringen i boken mystiken med sitt spökhus och ruggiga väder. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Markus av Trolyrien (2016)

Författare: Joseph Davis

”När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske – om de gamla sagorna stämmer – är deras enda hopp.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

markus-av-trolyrien

Recension: Vilket härligt äventyr, jag kan tänka mig att är man runt 10 år gammal så dras man med direkt. Monster, flygande fjärilar, försvunnen prins och ett magiskt svärd. Det finns mycket att gilla i Markus av Trolyrien, jag vill också ha en jättefjäril som jag kan flyga på. Jag tycker att boken börjar spännande och man vill veta mer, det som hindrar mig från att bli totalt förälskad är att jag tycker boken ändrar stil de sista hundra sidorna. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Hetta (2017)

Författare: Jane Harper

”Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet. Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137148052_200x_hetta

Recension: Jane Harper har en lovande karriär framför sig. Jag kan definitivt tänka mig läsa mer om Falk. Jag gillar att Jane utforskar hur bra man egentligen känner en person och vad människor är kapabla till att göra i desperata situationer. Det som gör att jag inte tycker att det är en klockren fyra är att jag tycker titeln och beskrivningen är lite missledande, något jag lyckades haka upp mig på trots att historien är kanon. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Babybossen

Tims liv var perfekt. Han hade allt han önskat sig och all uppmärksamhet från sina föräldrar. En kväll frågar pappa om Tim vill ha ett syskon. Morgon därpå anländer han och Tims liv vänds upp och ner. Ingen anar att något verkar fel, varför har bebisen kostym och bär runt på portfölj?

Röster: Alec Baldwin, Miles Christopher Bakshi & Lisa Kudrow

MV5BMTk2NjI5NzgwNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDc4NTA1OTE@._V1_UY268_CR36,0,182,268_AL_

Recension: Syskonkärlek när den är som bäst. Det är tufft att tävla om föräldrars uppmärksamhet speciellt när ens motståndare är bebis ute på hemligt uppdrag. Mysig och lättsam film med söta karaktärer. Hemliga bebismöten och magisk välling, vad mer kan man begära? Sammanlagt får filmen 4 av 5.