Tusen känslor och nästan lika många män (2016)

Författare: Linda Sato

””Tusen känslor och nästan lika många män” är en skildring av livet som singel i Stockholm och om jakten på bekräftelse, ångesten över sin föräldraroll och den ständiga känslan av att inte duga. En fredagskväll i baren på Café Opera påstår en man att det är statistiskt bevisat att det tar 78 dejter innan man träffar den rätte. Men hopp om att det stämmer kastar sig Sandra ut i dejtingdjungeln för att finna en man. Dejtingsajterna är fyllda av förväntansfulla män som hoppas på kontakt och Sandra scrollar sig fram till möjliga kandidater. Det blir många möten på barer, caféer och i olika sängar runt om i Stockholm. En del män är fullständigt ointressanta, några vet vad en kvinna vill ha och några få är tänkbara kärlekspartners. Sandra berättar för sina vänner om männen hon dejtar, med många dråpliga och intima avslöjanden, en del tårar men framförallt med mycket humor och frispråkighet.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789198333909_200x_tusen-kanslor-och-nastan-lika-manga-man_haftad

Recension: Precis som bokens titel uttrycker det så har jag tusen känslor angående historien. Till en början tyckte jag det var en kul grej, hur ska man lyckas dejta 78 män och hitta stora kärleken. Efter ett tag fick jag en teori om hur det hela skulle sluta och det var den som drev mig framåt (som btw inte stämde). När det var nästan 100 sidor kvar blev det tungt. Destruktiva upprepande mönster som blev lite för mycket för min del. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Rött uppror (2015)

Författare: Pierce Brown

””Alla människor är inte lika mycket värda”, förklarar han. Reslig, imperatorisk, som en örn. ”De svaga har svikit er. Enligt dem bör de saktmodiga besitta jorden. De starka bör ta hand om de svaga. Det är demokratins storsinta lögn. Cancern som förgiftade mänskligheten.”

Darrow är Röd, en ung gruvarbetare i en underjordisk koloni på Mars. Hans uppgift är att borra efter helium-3 som är avgörande för att göra planetens yta beboelig för människor. Darrow och de Röda vet att de är mänsklighetens sista hopp. Tills han upptäcker att de lever i en lögn.

Mars yta är både beboelig och bebodd. Där lever människorna i en strikt hierarki, de Gyllene styr och frodas i lyx och överflöd. När Darrow förstår att de Röda är förslavade startas ett Rött uppror. Tillsammans med en grupp rebeller lyckas Darrow både byta identitet och utseende och bli en Gyllene – med målet att infiltrera Akademin där de kommande ledarna utbildas, för att försöka förstöra systemet inifrån…”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

rott-uppror

Recension: En brutal och trollbindande historia. Jag slutade aldrig att förvånas över vad de utsätts för i boken, hur långt de är villig att gå för att överleva och få makt. Jag upplever det som att det är ju de egenskaperna som gör att boken inte är förutsägbar. Ingen går säker vilket gör att man måste fortsätta läsa. Årets bästa bok än så länge. Få ord om Rött uppror men boken ska upplevas och inte beskrivas. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

”Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid och leder Jake till en mystisk plats känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender de har och inser att endast hans egen ”förmåga” kan rädda dem.”

Skådespelare: Eva Green, Ella Purnell & Asa Butterfield

MV5BMTU0Nzc5NzI5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTk1MDE4MDI@._V1_UY268_CR16,0,182,268_AL_

Recension: Fängslad och skrämd på samma gång. Böckerna har jag inte vågat läsa på grund av bilderna i dem men bestämde mig för att se filmen. Eva Green är helt fantastisk och filmen var inte alls så läskig som jag förväntade mig. Jag får den att låta som en skräckfilm men det är det verkligen inte. Sammanlagt får filmen 4 av 5.

What light (2016)

Författare: Jay Asher

Varje år åker Sierra tillsammans med sina föräldrar en månad till Kalifornien för att sälja julgrannar. Det har hon gjort sedan hon var liten och det är något hon älskar. Att lämna julgransodlingen hon är uppväxt på för en varm jul är inget som stör henne. Men hennes föräldrar är inte säkra på att de kommer att komma tillbaka nästa år. Förutom att hon oroar sig att det är hennes sista år så möter hon även Caleb. Killen som får henne på fall men han döljer något.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

what-light

Recension: Det är verkligen inte ofta jag använder mig av den här frasen men jag kände mig för gammal för att läsa den här boken. Det säger en hel del då jag älskar att läsa ungdomsböcker. What light är bara 250 sidor men kändes som många fler. Jag tycker att den var för upprepande, samma problem om och om igen. Sen är kanske inte renodlade kärlekshistorier min grej. Sammanlagt får boken 2.5 av 5.

Reckless 1 – Kroppar av sten (2010)

Författare: Cornelia Funke

”Jakob Reckless har hittat vägen till Spegelvärlden, en sagovärld som befolkas av figurer från Grimms sagor. Det finns många faror, bl a goyler, som genom att riva människor smittar dem med sin förstenade hud. När Jakobs bror Will följer efter honom blir han riven av en goyl. Jakob och hans följeslagare Räv, en flicka som är gestaltskiftare, ger sig iväg för att hitta ett botemedel.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

reckless

Recension: En härlig blandning av spännande nya äventyr med spår av gamla sagor. Jag är svag för sagor och här i finns bland annat Hans och Greta och Törnrosa, även om de inte nämns med namn så känner man igen dem. Kroppar av sten är första boken om skattjägaren Jakob Reckless och jag vill läsa fortsättningen. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Små svarta lögner (2016)

Författare: Sharon Bolton

”Vad är det värsta din bästa vän skulle kunna göra mot dig?
Det var visserligen inte mord. Ett ögonblicks ouppmärksamhet, en tragisk olycka och två barn är döda. Dina barn.
Du bor i ett litet ö-samhälle och kan därför inte undkomma kvinnan som har förstört ditt liv. Varje slumpartat möte blir en plågsam påminnelse om vad du har förlorat din familj, din framtid, din psykiska hälsa.
Hur länge dröjer det innan hämndbegäret blir för svårt att motstå? Om du saknar skäl att leva vidare, varför då inte låta dina mörkaste tankar bli till handling?
Så: Vad är det värsta du skulle kunna göra mot din bästa vän?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

sma-svarta-logner

Recension: Jag gillar mystiken i romanen. Det är inte ett mord och sen en person som löser allt steg för steg. Självklart finns det en hel del såna böcker som jag älskar, allt handlar om hur författaren bygger upp spänningen. Det är inte bara historien som är mystisk utan även platsen det utspelar sig på. Absolut läsvärd. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Reckless – Strömkarlens fiol (2016)

Författare: Cornelia Funke

Jakob Reckless har blivit ombedd att hitta en stulen fiol som har varit borta i 20 år i spegelvärlden. Strömkarlens fiol bringar tur till familjen den tillhör och med sjukdom i familjen är fiolen deras sista hopp. Jakob och hans följeslagare Räv ger sig med båt ut på tur till Stockholm för att börja jakten på den stulna fiolen.

16522391_1235221336566800_1482345842_o

Recension: Jag vill se på Strömkarlens fiol som ett smakprov på Recklessromanerna. Jag har börjat i första boken innan jag läste novellen och jag tycker att serien hittills är lovande. Magi slår aldrig fel och inte heller mytomspunna varelser som troll och nissar. Fördelen med en novell är att den är kort och nackdelen med en novell är att den är kort, jag vill ha mer och som tur är finns det tre böcker för mig att läsa än så länge (ska bli 5 om jag minns rätt). Sammanlagt får novellen 3 av 5.

Dödens märken (2017)

Författare: Veronica Roth

”Det är en värld full av våld och hämndlystnad. En värld där alla som föds utvecklar en »flödesgåva« – en unik förmåga avsedd att forma framtiden. De flesta har nytta av sina förmågor, men Cyra och Akos har gåvor som samtidigt gör det lättare för andra att kontrollera dem.
Cyra är syster till Ryzek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva ger henne en kombination av smärta och makt – vilket gör det möjligt för hennes bror att utnyttja henne för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, hon kommer snabbt på fötter, hon är smartare än han tror.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av sin ovanliga gåva, men när han och hans bror fängslas av Shotet-soldater är Akos beredd att göra vad som helst för att få ut sin bror levande därifrån.
När Akos kastas in i Cyras värld verkar fiendskapen mellan deras länder och familjer oöverstiglig. De måste hjälpa varandra för att överleva – eller förgöra varandra Ska de kunna återta kontrollen över sina flödesgåvor, och återställa maktbalansen i sin värld?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dodens-marken

Recension: Jag är nervös över hur det här ska sluta i nästa bok. Dödens märken tar med en till en helt ny värld, något jag är svag för. Redan på de första sidorna blir man nyfiken på huvudkaraktärerna. Cyra är helt klart en favorit hos mig och flödet med dess gåvor ger boken den där lilla extra touchen. Jag vet sedan jag läste Divergentserien att Veronica Roth är oförutsägbar i sitt skrivande och jag har redan börjat förbereda mig inför alternativa slut, trots att det först är nästa år fortsättningen släpps. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Queen of shadows – bok 4 (2015)

Författare: Sarah J Maas

Aelin är tillbaka och är ute efter hämnd på de två män som har tagit allt ifrån henne. Innan hon kan återvända som drottning för sitt folk måste hon störta kungen i Rifthold. Fast i sin mänskliga form måste hon bekämpa ondskan som sprider sig genom landet. Åter igen behöver hon axla rollen som Celaena Sardothien, lönnmördaren.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9781619636040_200x_queen-of-shadows

Recension: Alltså Queen of shadows, var ska jag börja. Helt utmattad känslomässigt på det där underbara sättet som bara de bästa författarna klarar av. Serien är helt klart ett måste att läsa. Kan inte fatta att det bara är två böcker kvar, sen så är det slut. Förutom att Sarah kan skapa karaktärer man älskar så är hennes berättelser något utöver det vanliga. Sammanlagt får boken 5 av 5.

The maze runner 2 – I vansinnets öken (2016)

Författare: James Dashner

”Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem.

Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos.
Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på – ingen går säker.
Kommer Thomas och hans vänner någonsin att bli fria? Finns gåtans lösning bland Thomas förlorade minnen?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

maze-runner-i-vansinnets-oken

Recension: I vansinnets öken såg jag först på biografen och det är först nu långt efter filmen som jag har läst boken. Jag blev chockad för boken och filmer följer inte samma historia, vilket är vanligt egentligen. Dessutom tror jag att jag gillar filmen mer än boken. I vansinnets öken har ett högt tempo och en ganska förvirrande handling. Ska bli spännande att äntligen få veta varför allt händer i sista boken. Sammanlagt får boken 4 av 5.