The little prince (2017/1943)

Författare: Antoine De Saint-Exupért

”The Little Prince is a classic tale of equal appeal to children and adults. On one level it is the story of an airman’s discovery, in the desert, of a small boy from another planet – the Little Prince of the title – and his stories of intergalactic travel, while on the other hand it is a thought-provoking allegory of the human condition.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

37650984

Recension: När jag hade läst ett tag frågade jag min syster vad jag egentligen skulle förvänta mig av boken. Ingen av oss hade läst den men hon sa att det ska vara en fin berättelse. Och efter att ha läst sista sidan och slagit igen boken är det precis det ordet jag vill beskriva The little prince med, Fin. En vacker och förunderlig historia. För mig som faktiskt inte är speciellt förtjust i klassiker kan jag förstå varför denna bok är en. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Som ett brev på posten (2017)

Författare: Birgitta Bergin

”Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem. När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt precis ALLT som inte får hända händer. Som ett brev på posten är ett relationsdrama med värme, romantik och massor av svart humor någonstans mellan Lars Norén och Tomten är far till alla barnen.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176292440_200x_som-ett-brev-pa-posten_pocket

Recension: Elsa och Thores kärlekshistoria är trevlig att läsa om men deras familjer drev mig till vansinne. Alla var förstås inte hemska men många är riktigt respektlösa och egoistiska. Det absolut bästa var att få läsa breven och jag föreställde mig alla förvånade ansiktsuttryck. Deras kärlekshistoria gick väldigt snabbt framåt och det hela känns lite orealistiskt men samtidigt förstår jag deras tankesätt. Kul att man inte måste bli tråkig eller ”gammal” när man är 81. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Drömmagi (2019)

Författare: Gabriella P. Kjeilen

”En varm och trivsamt magisk novell om att våga tro på kärleken igen.

Sorgen ligger som ett mörkt täcke över Sebastians liv. Nätterna kantas av mardrömmar och dagarna är fyllda av ständig smärta.

Inget i livet känns ljust längre. Inte förrän Moa, en kvinna han aldrig mött, dyker upp i hans drömmar.”

Du kan köpa novellen HÄR eller HÄR

46013335

Recension: Att ha möjligheten att hjälpa människor när dom har tappat allt hopp är något av det vackra med Drömmagi. Sebastian har verkligen gett upp och det är härligt att märka hur livet återvänder till honom steg för steg. Att han får leva i en värld som inte endast består av smärta och elände. Samtidigt är jag nyfiken på hur det skulle vara att få vara Moa för en natt och prova på hennes gåva. Sammanlagt får novellen 3 av 5.

Recensionsexemplar från Seraf Förlag

Där solen möter månen (2019)

Författare: Caroline Hurtig

”En finstämd romantisk fantasy-novell om att kärlek alltid övervinner hat. 

Nandina av dagen är en solkrigare. Varje skymning och gryning förväntas hon slåss mot nattens krigare så att ljuset varar längre än mörkret under dygnets timmar.

Men Nandina har en hemlighet, hon avskyr inte natten som sina fränder. Som barn beundrade hon den och älskade en pojke av natten. En pojke med månljus i sina ögon och stjärnglans i sitt leende.

Trots att han svek henne kan hon inte glömma honom. Men kommer de någonsin att mötas igen?”

Du kan köpa novellen HÄR eller HÄR

46013379

Recension: Där solen möter månen är verkligen en fin saga. Trots allt blod som spills känns den så otroligt romantisk. Det känns verkligen som att man befinner sig i ett förtrollat land. Medan jag läste tänkte jag en del på vinter och sommar, nu när det är så ljust ut att man knappt märker att det blir mörkt och på vintern när mörkret härskar över dagen. Det kommer jag i framtiden att förknippa med natten och dagens eviga krig. Sammanlagt får novellen 4 av 5.

Recensionsexemplar från Seraf Förlag

The witch with the glitch (2015)

Författare: Adam Maxwell

”Once again drawn to the adventure that awaits in the hidden room in The Lost Bookshop, Nina, Ivy and Oswald pick up a book that transports them straight into a fairytale.

Witches abound on Halloween and they soon cross paths with the Witch with the Glitch who casts a spell over them all. They have until the clock strikes midnight to find the mysterious Izzy and break the spell or they will be stuck in the fairytale land forever.

Will they make it in time?

The Witch with the Glitch is the third book in the Lost Bookshop series of stand-alone stories that feature a young, curious and adventure seeking cast. For middle grade readers, the Witch with the Glitch will thrill your children, whether it is their first visit to the Lost Bookshop or their third.”

51OkguSQpnL

Recension: Det är nog fler än jag som gärna skulle vilja ha ett hemligt magiskt rum i en bokaffär. I grund och botten påminner historien om Hans och Greta men jag blev förvånad när Van Helsing dök upp. Det var inte den mest väntade kombinationen. En bra och rolig bok för barn som börjar bli bra på engelska. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Brev till kungen (1962/2019)

Författare: Tonke Dragt

”Sextonåriga Tiuri är instängd i stadens katedral för att vaka. Han har sällskap av en grupp äldre pojkar, men de får inte tala med varandra. Sådan är traditionen natten innan man dubbas till kungens riddare. Men mitt i natten hör Tiuri en knackning på porten och en desperat vädjan. Ett brev måste levereras till kung Unauwen i landet på andra sidan den höga bergen. Tiuri bryter mot alla regler och lämnar kyrkan. Han ger sig av på en farlig färd som tar honom genom mörka, hotfulla skogar, över förrädiska floder och till slott där ondskan härskar. Tiuri vet inte vad som står i brevet, men inser snart att han har fiender som är beredda att döda honom för att få tag på det. Han kan inte lita på någon och inte avslöja vem han är, ändå lyckas han finna många vänner på sin strapatsrika färd.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789177836568_200x_brevet-till-kungen

Recension: Brevet till kungen känns som en klassisk äventyrssaga, modiga riddare i ett land långt bort. Tiuri är lätt att tycka om och det är även många andra människor han möter längs färden. Något som jag inte är så förtjust i är kapitel med avslöjande titlar, det tar bort lite av spänningen och lite av den där känslan att man bara måste läsa nästa kapitel för att få veta hur det ska gå. Det ska bli spännande att se hur äventyret fortsätter i nästa del. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Tukan förlag

Nu och för alltid, Lara Jean (2019)

Författare: Jenny Han

”Lara Jean har världens bästa sista år på high school. Och det finns så mycket kvar att se fram emot! En klassresa till New York, att gå på balen med pojkvännen och hennes pappas stundande bröllop. Sedan ska hon börja på ett närbeläget college så att hon fortfarande kan åka hem och umgås med familjen på helgerna. Livet kunde inte bli mer perfekt! Tills hon helt plötsligt får ett oväntat besked som vänder uppochner på allt.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789187879531_200x_nu-och-for-alltid-lara-jean_pocket

Recension: Jag kan förstå på ett sätt varför den här trilogin är populär, den är väldigt söt. Samtidigt upplever jag att Lara Jean verkar vara i Kittys ålder. För mig del är det hela lite naivt och jag gick över till team Margot i boken, scenen med Ravi är svår för mig att sätta mig in i(kulturkrock kanske). Jag har inte så mycket att säga utan att avslöja scener. Jag är glad att jag läste första boken, den var otroligt charmig och rolig. De två andra var lite ljumma. Jag önskar att jag var lika förtjust som övriga bokvärlden verkar vara. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Ödets timme (2018)

Författare: Veronica Roth

”CYRA och AKOS måste fullfölja sina öden. En gång fördes de samman, nu måste de skiljas åt. Akos är förälskad i Cyra och kommer att dö i tjänst hos hennes familj. När Cyras pappa, den själlöse tyrannen Lazmet Noavek, gör anspråk på Shotets tron tycks slutet närmare än någonsin för Akos. Och när Lazmet startar ett barbariskt krig är både Cyra och Akos beredda att göra vad som helst för att stoppa honom. Cyra kan tvingas mörda den man som sägs vara men kanske inte är hennes pappa. Akos kan tvingas ta sitt eget liv. Båda kommer att upptäcka att ödet styr dem i en oväntad riktning.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789177813705_200x_odets-timme

Recension: När det var mindre än hundra sidor kvar satt jag mest och tänkte, HUR ska det här hinna lösa sig?. Man läser lite för snabbt för man bara måste veta. Jag litar inte det minsta på Veronica Roth när det kommer till slut på serier efter Divergent. Jag lyckades inte känna lika starkt för Akos och Cyra i den här delen som första, vet inte riktigt vad det berodde på. Det är inte lätt att rätta till en värld i total kaos. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Modernista

Flawed (2016)

Författare: Cecelia Ahern

”Celestine North lives a perfect life. She’s a model daughter and sister, she’s well-liked by her classmates and teachers, and she’s dating the impossibly charming Art Crevan. But then Celestine encounters a situation in which she makes an instinctive decision. She breaks a rule and now faces life-changing repercussions. She could be imprisoned. She could be branded. She could be found FLAWED. In this stunning novel, bestselling author Cecelia Ahern depicts a society in which perfection is paramount and mistakes are punished. And where one young woman decides to take a stand that could cost her everything.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

25659392

Recension: Det tog ett tag innan jag kom in i handlingen. Det var svårt att veta vad jag skulle förvänta mig men efter ett tag tog historien fart. Det är ett helt galet system som finns i landet. Att bli brännmärkt Flawed när någon gör något är helt sjukt. Det är inte kriminella människor som blir märkta utan det handlar mer om moral och etik. De märkta har massa regler som måste följas annars blir det både konsekvenser för dom och deras familjer. Celestine tyckte jag var tråkig till en början, perfekta människor i böcker är oftast det, men allt eftersom man lär känns henne märker man att hon är tuff och hårdhudad. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Crazy rich i Asien (2019)

Författare: Kevin Kwan

”Välkommen in i en värld av excentriska karaktärer, svindlande miljöer och extrem rikedom. När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188801296_200x_crazy-rich-i-asien_haftad

Recension: Till en början var allt i Crazy rich i Asien för mycket för mig. Det handlar om människor som har noll verklighetsuppfattning. Och beskrivningar över allt som alla äger skulle korta ner boken en tredje del om de tog bort. När jag väl började ignorera uppräkningen av egendomar så fastnade jag ändå till sist för Rachel och Nick (några få andra med). Slutet är ändå bra och jag vill verkligen läsa fortsättningen trots alla karaktärer. Någon form av hatkärlek, jag älskar att hata dom. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar från Lovereads