Vad vill jag och vad är kärlek? (2017)

Författare: Natalie Hanspers

”Känner du att du måste definiera dig med en annan person för att känna dig hel? Har du låg självkänsla, men vet inte hur du ska förändra? Tänker du mer på vad alla andra ska tycka istället för på vad du själv tycker? Den här boken är för dig som vill finna kraft och redskap för att bli trygg i dig själv och i en relation. För dig som vill skapa ett meningsfullt liv och hitta motivationen till att följa dina drömmar, oavsett om du är i en relation eller inte. För dig som vill våga bryta dig loss och ta dig framåt, starkare än någonsin.

Vad vill jag och var är kärlek? är en lättläst bok som handlar om relationer och kärlek. Den innehåller mina egna erfarenheter men också mina tankar och teorier om relationer. Med boken vill jag hjälpa människor att våga stå på sina egna ben och bli trygga i det, men också hjälpa de som redan har en relation att förbättra och fördjupa relationen.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789177393795_200x_vad-vill-jag-och-vad-ar-karlek_haftad

Recension: Kort och snabbläst bok om relationer. Natalie ger inblick i händelser som har förändrats hennes syn på relationer, kärlek och hennes värde som människa. För min del känns den inriktad till tonåringar även om råden självklart hjälper genom hela livet. Men det är ändå i tonåren man börjar med kärleksrelationer på allvar och jag tror det är då man behöver hjälp som mest att hitta sin väg. Jag reflekterade över mitt eget liv och kände att trots att man begått misstag just i tonåren så lär man sig mycket, vad man tolererar och accepterar i en relation.

Ibland känner man sig stark och har livet under kontroll och sen så kommer en svacka och man jobbar sig ur den. Natalie ställer frågor jag tror man kommer att behöva fundera på flera gånger i livet. Många gånger medan jag läste boken ville jag ställa frågor tillbaka och diskutera saker. Jag håller inte med fullt ut i allt men samtidigt behöver man ifrågasätta sig själv och vad man tänker, tankeställare är bra. Modigt av Natalie att våga dela med sig av händelser hon upplevt som jobbiga och stark att våga följa sina drömmar.

Lite minus för alla grammatiska fel som jag har reagerat på. Jag vet att det är lätt hänt men jag har svårt för det i just böcker. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Sthlmqueens – Disa (2016)

Författare: Denise Rudberg

”Disa börjar snart sitt nya jobb på en reklambyrå. Hon och de två bästa vännerna Simone och Mercedes är Sthlmqueens, ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. Väninnorna betyder allt för Disa och livet är för det mesta en fest. Men allt är inte glammigt i hennes liv. Först dyker Theo upp och allt blir bara rörigt. Sedan kommer problemen på löpande band och till slut rämnar fasaden. En gripande och underhållande roman om en vänskap som består när livet rasar och alla andra sviker.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137143224_200x_disa_kartonnage

Recension: Jag har just nu kommit in i fas där jag läser mycket feelgood och relationsböcker(då menar jag inte bara kärlek utan alla former av relationer). Disa är svår för mig att förstå som person och kanske ingen jag kan relatera till fullt ut men ju mer jag lärde känna henne ju bättre tyckte jag om henne. Jag tycker Denise lyckas fånga vänskap mellan de tre tjejerna riktigt fint i boken. Mercedes är ett mysterium för mig så jag ser fram emot sista boken i serien som ska bli hennes. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Jack Reacher 6 – Livvakten (2011)

Författare: Lee Child

”Den f.d. militärpolisen Jack Reacher är en kringflackande ensamvarg. Han har inget jobb, inga ID-handlingar, ingen känd adress. Han har liftat österut till ett isande kallt Atlantic City med ett åldrigt syskonpar som spelar blues på sjaskiga barer runt om i landet. Han hänger på baren där de spelar och ser till att den skumme ägaren inte lurar dem på pengar, men funderar på att ta sig tillbaka till Kaliforniens behagliga värme. Men han hinner aldrig dit. En kvinna spårar upp honom och ger honom ett uppdrag. Hon ansvarar för livvaktsskyddet av vice-presidenten och vill testa säkerheten i sitt team. Reachers uppdrag blir att försöka bryta igenom de rigida säkerhetsåtgärderna i avsikt att lönnmörda vicepresidenten. Plötsligt befinner sig Reacher i maktens centrum i Washington i Secret Services slutna rum. Och för den uppgift som väntar honom behöver han allt sitt kunnande, all sin list och charm och sitt instinktiva men kontrollerade våld.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

livvakten

Recension: Jag har hittills läst väldigt hoppigt i serien men jag tycker Child håller samma standard vare sig man läser bok ett eller sexton. Reacher är one of a kind, känns ostoppbar när han väl har bestämt sig för något. Detta fallet lyckades jag inte lista ut själv, vilket är den bästa sorten. Man sitter på nålar fram till sista sidan. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Mina hemligheter (2017)

Författare: Sophie Kinsella

”Tänk om en fullkomlig främling skulle få reda på dina innersta tankar. Dina mest pinsamma hemligheter. Till exempel att du förfalskade dina mattebetyg för att förbättra ditt CV, hur du förlorade oskulden och att du har haft sönder kopiatorn på jobbet minst fyra gånger. Det är precis det som händer Emma Corrigan.

På flyget tillbaka mot London från en misslyckad jobbresa slår flygrädslan till, och samtidigt som hon tror att planet ska störta hasplar hon ur sig hela livets bekännelser till den snygge amerikanen i sätet bredvid. Tacksamt nog landar de säkert och Emma bestämmer sig för att lämna allt hon sagt bakom sig, vilket går bra fram tills att hon kommer till jobbet nästa dag och träffar sin nya chef. Han heter Connor, och igår satt han bredvid henne på flyget från Skottland.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

mina-hemligheter

Recension: Mina hemlighet är verkligen rolig och underhållande. Emma som det handlar om är lite smått galen och att berätta alla sina hemligheter för en främling kanske inte är det smartaste draget men vad gör man inte när man är livrädd och tror ens liv är över. Jag läste mycket Kinsella som tonåring och är glad att jag har hittat tillbaka till hennes böcker. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Quidditch through the ages (2017)

Författare: J.K Rowling

”En av de mest populära böckerna i Hogwarts skolbibliotek är Quidditch genom tiderna. Boken innehåller allt du någonsin har velat veta om den nobla sporten quidditch, dess historia, reglerna, vad som händer om man bryter mot reglerna, varifrån gyllene kvicken kommer ifrån, och mycket mer. Boken är full av fascinerande fakta. Ett måste för alla Harry Potter-fans!”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9781408883082_200x_quidditch-through-the-ages_haftad

Recension: Jag hann inte längre än Dumbledores förord innan jag satt och skrattade. Jag försökte läsa boken när den kom ut och jag kan ha varit runt 12. Då kom jag inte ens igenom den och nu skattade jag. Det är roligt att en bok kan vara så annorlunda beroende på när i livet och sinnesstämning man läser den i. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Livsblod (2017)

Författare: Gena Showalter

”Precis innan Tenley ”Ten” Lockwood dog hann hon göra sitt val. Nu vet hon i vilket rike hon ska tillbringa eviglivet: Troika.

Ten har en ovanlig förmåga – att absorbera och dela ljus – och på grund av det vill fienderna i Myriad röja henne ur vägen. Samtidigt som hon slåss för sitt evigliv och försöker förstå den nya värld hon hamnat i, tilldelas hon sitt första uppdrag. Att övertyga en grupp människor att ansluta sig till Troika innan de dör. Ingen match – eller?

Det är bara det att den hon tävlar mot är Killian, killen hon inte kan glömma, som offrade allt för henne. Att vinna mot henne är hans sista chans att rädda sig själv, och allt eftersom deras sammandrabbningar blir hårdare, blir deras känslor också allt starkare. Snart inser Ten att hon står inför ännu ett val. Kärlek eller seger.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

livsblod

Recension: Jag vill verkligen älska Livsblod lika mycket som jag förälskade mig i Timglaset men det går inte. Boken känns som en predikan. Historien är spännande men det är väldigt många inslag av hur man ska vandra i ljus och liknande. Det blir även liten upprepande med att något händer och det blir strid och så händer något liknande och så blir det strid igen. Jag gillar boken men hade väl antagligen höga förväntningar. Ser fram emot att sista boken ska komma och jag hoppas att Gena lyckas fixa slutet bra. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem – illustrerad (2017)

Författare: Newt Schamander/ J.K Rowling

”Fantastiska vidunder och var man hittar dem är en omistlig introduktion till J.K. Rowlings magiska värld. Möt akromanteln, varselögat, den svenska kortnosingen, nundun, puffsurraren, vattufolket, fenixen och alla de andra magiska vidundren, som vi tidigare mött i Hogwartsskolboken med samma namn, i böckerna om Harry Potter, samt i filmen som hade premiär 2016.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789129706055_200x_fantastiska-vidunder-och-var-man-hittar-dem-illustrerad

Recension: Boken i sig är fantastisk men jag blev besviken på vissa saker. Två missar som jag tycker illustratören har gjort. Vissa djur som Thunderbird ser inte ut på bild som på film och det är förvirrande. Och så stör det mig att det är en stavkyrka vid den svenska draken, en symbol jag tror fler än jag först och främst symboliserar med Norge idag. Sen tycker jag det svenska förlaget kanske har haft lite bråttom med tryckning då det finns ställen i min bok där det sakna punkt och texten knappt syns. Sammanlagt får boken 4 av 5.

God jul – en berättelse (2013)

Författare: Jonas Karlsson

”Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget.

Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789174294224_200x_god-jul-en-berattelse_pocket

Recension: Jag får börja med att ge en stor applåd till Jonas som lyckas göra julbelysning till en hel historia. Länge funderade jag över vad det här är för bok men när jag läst färdigt så var alltsammans ganska roligt. Den utspelar sig strax innan julen men jag kan inte påstår att jag fick någon julkänsla. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Vem bryr sig? (2017)

Författare: Therese Lindgren

”Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése och hon skildrar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv.

Okej, alla människor kanske inte vill bli veganer, men var och en kan hitta sin grej att engagera sig i. Det handlar om hur man vill leva sitt liv, vad som är viktigt för en själv. Klyschan stämmer ju: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För allt hänger ihop, det gäller att ta ansvar och orka bry sig.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137150970_200x_vem-bryr-sig

Recension: Jag läste ut hela boken under en dag och jag känner efteråt att det kanske inte var mitt smartaste drag. Ska man läsa Vem bryr sig? så ska man verkligen försöka ta till sig vad som står och det i alla fall för mig är tufft. Att veta att djur lider gör ont. Jag känner till en hel del av det som Therése skriver om men fick även lära mig nya saker om djurindustrin. Det bästa med boken är att man får tänka till över valen man gör i sin vardag. Sammanlagt får boken 4 av 5.